Makaronowe przekąski na jeden kęs z parmezanem

Przepis Makaronowe przekąski na jeden kęs z parmezanem
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Klasyczne spaghetti z sosem pomidorowym i mielonym mięsem, posypane startym serem lubi każdy. Spróbuj przygotować takie przekąski na jeden kęs.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

spaghetti
oliwa z oliwek
parmezan
przecier pomidorowy
oregano
czosnek
cebula
mięso mielone
jajko
sól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Spaghetti ugotuj w osolonej wodzie al dente. Następnie odcedź i pozostaw do ostygnięcia.
  2. W misce wymieszaj makaron z oliwą z oliwek i startym parmezanem.
  3. Na rozgrzanej patelni upiecz z każdej strony kulki z mielonego mięsa, do którego wcześniej dodaj jedno jajko, sól i pieprz.
  4. Przygotuj blaszkę na muffiny i do każdej foremki wlej troszkę oleju. Ułóż warstwę spaghetti.
  5. Na patelni podsmaż drobno pokrojoną cebulę, dodaj wyciśnięty czosnek i przecier pomidorowy. Dopraw oregano i pozostaw aby się przez chwilę gotowało. 
  6. Na spaghetti w blaszce do muffinów ułóż warstwę przecieru pomidorowego, przełóż mielonym mięsem i znów warstwę przecieru pomidorowego.  Posyp startym parmezanem i piecz we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temperaturze 190 stopni przez około 10-15 minut.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj