Magiczne ciasto z twarogu - twarogowe bułeczki, które nie muszą rosnąć
Twarogowe ciasto i twarogowe nadzienie. Doskonały przysmak. U nas w domu te bułki podaje się jako dodatek do zupy fasolowej. Koniecznie spróbuj, to szybki przepis bez wyrastania ciasta.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
SKŁADNIKI
Ciasto:
250 gmąki
szczyptasoli
100 mlmleka
50 mloleju
100 gcukru
180 gdelikatnego twarogu
1 łyżeczkaproszku do pieczenia
1 op.cukru waniliowego
Nadzienie:
2 łyżeczkicukru pudru
200 gdelikatnego twarogu
1 i 1/2 łyżeczkiskrobi kukurydzianej
- Składniki na nadzienie wymieszaj na jednolitą masę i odstaw na bok.
- W drugiej misce wymieszaj wszystkie składniki na ciasto. Ja zwykle przygotowuję te składniki na ciasto wieczorem i zostawiam do rana w lodówce ale to nie jest konieczne. Można z nim pracować od razu. To tylko moja sztuczka aby przy przygotowywaniu ciasta na drugi dzień już zaoszczędzić trochę czasu.
- Włóż je do piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni przez około pół godziny.
- Gotowe bułeczki posyp cukrem pudrem i podawaj. Smacznego.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zázračné těsto z tvarohu - tvarohové buchty, ktere nekynou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Zázračné cesto z tvarohu - tvarohové buchty, ktoré nekysnú.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Csodás tészta túróval – túrós bukta kelesztés nélkül.
KOMENTARZE DO PRZEPISU