NajPrzepis.pl Pora dnia Obiad Magiczne ciasto z twarogu - twarogowe bułeczki, które nie muszą rosnąć
Magiczne ciasto z twarogu - twarogowe bułeczki, które nie muszą rosnąć
Przepis Magiczne ciasto z twarogu - twarogowe bułeczki, które nie muszą rosnąć
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Twarogowe ciasto i twarogowe nadzienie. Doskonały przysmak. U nas w domu te bułki podaje się jako dodatek do zupy fasolowej. Koniecznie spróbuj, to szybki przepis bez wyrastania ciasta.

NajKasia    ·   23.4.2022

Magiczne ciasto z twarogu - twarogowe bułeczki, które nie muszą rosnąć

Twarogowe ciasto i twarogowe nadzienie. Doskonały przysmak. U nas w domu te bułki podaje się jako dodatek do zupy fasolowej. Koniecznie spróbuj, to szybki przepis bez wyrastania ciasta.

25 min.
Przygotowanie
30 min.
Gotowanie
Składniki

Ciasto:

250 g
mąki
szczypta
soli
100 ml
mleka
50 ml
oleju
100 g
cukru
180 g
delikatnego twarogu
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
1 op.
cukru waniliowego

Nadzienie:

2 łyżeczki
cukru pudru
200 g
delikatnego twarogu
1 i 1/2 łyżeczki
skrobi kukurydzianej
Sposób przepisu
Drukuj
25 min.
Przygotowanie
30 min.
Gotowanie
  1. Składniki na nadzienie wymieszaj na jednolitą masę i odstaw na bok.
  2. W drugiej misce wymieszaj wszystkie składniki na ciasto. Ja zwykle przygotowuję te składniki na ciasto wieczorem i zostawiam do rana w lodówce ale to nie jest konieczne. Można z nim pracować od razu. To tylko moja sztuczka aby przy przygotowywaniu ciasta na drugi dzień już zaoszczędzić trochę czasu.
  3. Ciasto rozwałkuj, pokrój na prostokąty i ułóż na nim przygotowane nadzienie. Zroluj i połóż bułeczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Włóż je do piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni przez około pół godziny.
  5. Gotowe bułeczki posyp cukrem pudrem i podawaj. Smacznego.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz