Magiczne ciasto z twarogu - twarogowe bułeczki, które nie muszą rosnąć

Przepis Magiczne ciasto z twarogu - twarogowe bułeczki, które nie muszą rosnąć

Dodał: NajKasia, 23.4.2022

Kategorie: Obiad, Pora dnia, Kolacja

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Twarogowe ciasto i twarogowe nadzienie. Doskonały przysmak. U nas w domu te bułki podaje się jako dodatek do zupy fasolowej. Koniecznie spróbuj, to szybki przepis bez wyrastania ciasta.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 23.4.2022

Kategorie: Obiad, Pora dnia, Kolacja

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto:

250 gmąki
szczyptasoli
100 mlmleka
50 mloleju
100 gcukru
180 gdelikatnego twarogu
1 łyżeczkaproszku do pieczenia
1 op.cukru waniliowego

Nadzienie:

2 łyżeczkicukru pudru
200 gdelikatnego twarogu
1 i 1/2 łyżeczkiskrobi kukurydzianej

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Składniki na nadzienie wymieszaj na jednolitą masę i odstaw na bok.
  2. W drugiej misce wymieszaj wszystkie składniki na ciasto. Ja zwykle przygotowuję te składniki na ciasto wieczorem i zostawiam do rana w lodówce ale to nie jest konieczne. Można z nim pracować od razu. To tylko moja sztuczka aby przy przygotowywaniu ciasta na drugi dzień już zaoszczędzić trochę czasu.
  3. Ciasto rozwałkuj, pokrój na prostokąty i ułóż na nim przygotowane nadzienie. Zroluj i połóż bułeczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Włóż je do piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni przez około pół godziny.
  5. Gotowe bułeczki posyp cukrem pudrem i podawaj. Smacznego.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj