Luksusowy przysmak - SEX na talerzyku

Przepis Luksusowy przysmak - SEX na talerzyku

Dodał: NajKasia, 15.12.2020

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Ekstra kremowy, pyszny, słodki i rozpływający się w ustach deser o nazwie Sex na talerzyku jest doskonałym wariantem słodkiej przyjemności.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 15.12.2020

Kategorie:

SKŁADNIKI

Ciasto:

250 gpokrojonych orzechów pekan
3 łyżkicukru
125 gmasła
250 gmąki

Nadzienie twarogowe:

250 gdelikatnego twarogu
250 gcukru pudru
1 szt.śmietany kremówki

Nadzienie waniliowe:

1 op.budyniu waniliowego
400 mlpełnotłustego mleka
125 gkwaśnej śmietany
4 łyżkicukru

Nadzienie czekoladowe:

1 op.budyniu czekoladowego
400 mlpełnotłustego mleka
125 gkwaśnej śmietany
4 łyżkicukru

Polewa:

2 szt.śmietany kremówki
cukier do posłodzenia - niekoniecznie
starta/pokrojona czekolada

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Wszystkie składniki potrzebne na dolne ciasto wymieszaj w misce i rękoma nałóż do przygotowanej blaszki. Nagrzej wcześniej piekarnik, włóż do niego przygotowane ciasto w blaszce i piecz w temperaturze 180 stopni około 20 minut.
  2. Przygotuj kremy - budyń waniliowy i czekoladowy zgodnie z instrukcją: W mleku (jeśli chcesz mieć gęstszy krem, użyj mniej mleka, około 400 ml) wymieszaj budyń, dodaj cukier i gotuj aż zgęstnieje. Po ugotowaniu dodaj do budyniu kwaśną śmietanę i wymieszaj. 
  3. Do miski włóż twaróg i cukier. Dokładnie zmiksuj mikserem. W drugiej misce ubij śmietanę i po ubiciu połącz ją z twarogiem.
  4. Wyjmij upieczone orzechowe ciasto, pozostaw do ostygnięcia. Na ostudzone ciasto ułóż warstwami nadzienie.
  5. Najpierw twarogowe, potem waniliowe, czekoladowe a na wierzchu bitą śmietanę.
  6. Ozdób startą/pokrojoną czekoladą, pokrój na kawałki i możemy podawać.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj