NajPrzepis.pl Desery Kołacze Luksusowy przysmak - SEX na talerzyku
Luksusowy przysmak - SEX na talerzyku
Przepis Luksusowy przysmak - SEX na talerzyku
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   15.12.2020

Luksusowy przysmak - SEX na talerzyku

Ekstra kremowy, pyszny, słodki i rozpływający się w ustach deser o nazwie Sex na talerzyku jest doskonałym wariantem słodkiej przyjemności.

Składniki

Ciasto:

250 g
pokrojonych orzechów pekan
3 łyżki
cukru
125 g
masła
250 g
mąki

Nadzienie twarogowe:

250 g
delikatnego twarogu
250 g
cukru pudru
1 szt.
śmietany kremówki

Nadzienie waniliowe:

1 op.
budyniu waniliowego
400 ml
pełnotłustego mleka
125 g
kwaśnej śmietany
4 łyżki
cukru

Nadzienie czekoladowe:

1 op.
budyniu czekoladowego
400 ml
pełnotłustego mleka
125 g
kwaśnej śmietany
4 łyżki
cukru

Polewa:

2 szt.
śmietany kremówki
cukier do posłodzenia - niekoniecznie
starta/pokrojona czekolada
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Wszystkie składniki potrzebne na dolne ciasto wymieszaj w misce i rękoma nałóż do przygotowanej blaszki. Nagrzej wcześniej piekarnik, włóż do niego przygotowane ciasto w blaszce i piecz w temperaturze 180 stopni około 20 minut.
  2. Przygotuj kremy - budyń waniliowy i czekoladowy zgodnie z instrukcją: W mleku (jeśli chcesz mieć gęstszy krem, użyj mniej mleka, około 400 ml) wymieszaj budyń, dodaj cukier i gotuj aż zgęstnieje. Po ugotowaniu dodaj do budyniu kwaśną śmietanę i wymieszaj. 
  3. Do miski włóż twaróg i cukier. Dokładnie zmiksuj mikserem. W drugiej misce ubij śmietanę i po ubiciu połącz ją z twarogiem.
  4. Wyjmij upieczone orzechowe ciasto, pozostaw do ostygnięcia. Na ostudzone ciasto ułóż warstwami nadzienie.
  5. Najpierw twarogowe, potem waniliowe, czekoladowe a na wierzchu bitą śmietanę.
  6. Ozdób startą/pokrojoną czekoladą, pokrój na kawałki i możemy podawać.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz