Luksusowe ciasto LAMBADA

Dodał: NajKasia, 9.1.2022
Kategorie:
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIEPrześlij zdjęcie i pochwal się
Doskonałe ciasto pod nazwą LAMBADA. Chrupiące herbatniki na wierzchu, miękkie ciasto na dole i wierzch polany czekoladą. Pomarańczowe nadzienie nadaje ciastu świeży smak. Pyszne!
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Dodał: NajKasia, 9.1.2022
Kategorie:
SKŁADNIKI
Ciasto:
6 szt.jajek
6 łyżekmąki
6 łyżekcukru
Nadzienie I .:
1 op.cukru waniliowego
500 mlmleka
3 łyżkibrązowego cukru
80 gmąki kukurydzianej
Nadzienie II .:
800 mlsoku pomarańczowego
2 szt.jajek
3 op.budyniu waniliowego
4 łyżkibrązowego cukru
Ponadto będziemy potrzebować:
2 op.herbatników
polewę czekoladową
- Żółtka zmiksuj z cukrem do osiągnięcia pianki i stopniowo dodawaj mąkę. Białka ubij na sztywną pianę, którą ostrożnie wymieszaj z masą z żółtek.
- Tak przygotowane ciasto nałóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut.
- Do mleka dodaj cukier waniliowy, cukier brązowy a na koniec również mąkę kukurydzianą. Stale mieszając ugotuj gęstą masę. Jeszcze ciepłą masę ułóż na upieczonym płacie ciasta i pozostaw aby stężała.
- Sok pomarańczowy ogrzej, dodaj roztrzepane jajka z budyniem i cukrem. Ugotuj gęstą masę, którą wylej na biały krem. Na delikatnie ciepłą pomarańczową masę ułóż herbatniki bebe i pozostaw do ostygnięcia.
- Wierzch polej rozpuszczoną czekoladą. Pokrój na ładne kawałki i podawaj. Smacznego!
Źródło: Coolinarika
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Luxusní řezy LAMBADA.
KOMENTARZE DO PRZEPISU