Luksusowe ciasto LAMBADA

Przepis Luksusowe ciasto LAMBADA

Dodał: NajKasia, 9.1.2022

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Doskonałe ciasto pod nazwą LAMBADA. Chrupiące herbatniki na wierzchu, miękkie ciasto na dole i wierzch polany czekoladą. Pomarańczowe nadzienie nadaje ciastu świeży smak. Pyszne!

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 9.1.2022

Kategorie:

SKŁADNIKI

Ciasto:

6 szt.jajek
6 łyżekmąki
6 łyżekcukru

Nadzienie I .:

1 op.cukru waniliowego
500 mlmleka
3 łyżkibrązowego cukru
80 gmąki kukurydzianej

Nadzienie II .:

800 mlsoku pomarańczowego
2 szt.jajek
3 op.budyniu waniliowego
4 łyżkibrązowego cukru

Ponadto będziemy potrzebować:

2 op.herbatników
polewę czekoladową

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Żółtka zmiksuj z cukrem do osiągnięcia pianki i stopniowo dodawaj mąkę. Białka ubij na sztywną pianę, którą ostrożnie wymieszaj z masą z żółtek.
  2. Tak przygotowane ciasto nałóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut.
  3. Do mleka dodaj cukier waniliowy, cukier brązowy a na koniec również mąkę kukurydzianą. Stale mieszając ugotuj gęstą masę. Jeszcze ciepłą masę ułóż na upieczonym płacie ciasta i pozostaw aby stężała.
  4. Sok pomarańczowy ogrzej, dodaj roztrzepane jajka z budyniem i cukrem. Ugotuj gęstą masę, którą wylej na biały krem. Na delikatnie ciepłą pomarańczową masę ułóż herbatniki bebe i pozostaw do ostygnięcia.
  5. Wierzch polej rozpuszczoną czekoladą. Pokrój na ładne kawałki i podawaj. Smacznego!

Źródło: Coolinarika

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj