Lekko pikantna pasta ze skwarkami

Dodał: NajKasia, 3.1.2021
Kategorie: Pasty do smarowania, Pasta ze skwarkami
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIEPrześlij zdjęcie i pochwal się
Topiliśmy smalec, a już dawno nie jedliśmy pasty ze skwarków. Może będzie na śniadanie, na dziś, jutro i na tydzień. Może trochę przesadziłam, że na cały tydzień. Zwykle taka ilość jest wstanie ostać się w lodówce przez kilka dni, ale na pewno nie cały tydzień. Zatem zrobiłam ją z podwójnej dawki. Pasta jest pyszna, nie bez kozery nasze babcie wiedziały, co jest dobre dla naszych kubków smakowych.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Dodał: NajKasia, 3.1.2021
Kategorie: Pasty do smarowania, Pasta ze skwarkami
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
SKŁADNIKI
75 dkgskwarki
4 szt.jajka na twardo
1 sztmałe leczo 300 ml
2 łyżeczkiwegeta
2 sztmałych, okrągłych ostrych papryczek Chilli (np. Cherry Chilli, tj. Chilli wiśniowe/czereśniowe)
2 sztpapryka czerwona lepsza jest ta świeża, ale może być również ugotowana
2 ząbkiczosnek
według uznaniasól, pieprz
- Pozostaw w wodzie do ostygnięcia, wyjmij i przechowywuj w lodówce.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Škvarková pomazánka trošku pikantní.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Trošku pikantná škvarková nátierka.
KOMENTARZE DO PRZEPISU