Lekki krem mascarpone z bitą śmietaną, który pasuje do każdego tortu i jest gotowy w 10 minut

Przepis Lekki krem mascarpone z bitą śmietaną, który pasuje do każdego tortu i jest gotowy w 10 minut
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Koniec z ciężkimi maślanymi kremami, koniec ze skomplikowanymi przepisami. Wystarczy wymieszać mascarpone, bitą śmietanę, cukier i wnętrze laski wanilii. Doskonały krem gotowy w 10 minut.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:

SKŁADNIKI

500 gmascarpone
500 mlśmietany kremówki
5 łyżekcukru pudru
1 szt.laska wanilii

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Śmietanę kremówkę wlej do miski, dodaj mascarpone, cukier i wnętrze laski wanilii.
  2. Wszystko razem w misce miksuj mikserem na średnich obrotach dopóki krem nie zgęstnieje.
  3. Ja ten krem daję jeszcze na godzinę do lodówki zanim posmaruję nim tort. Jest doskonały, lekki i świeży.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj