Lekka mizeria ze śmietaną

Przepis Lekka mizeria ze śmietaną

Dodał: NajKasia, 9.8.2021

Kategorie: Sałatki

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Lekka mizeria ze śmietaną. Odpowiednia jako dodatek do dania głównego albo jako lekka kolacja.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 9.8.2021

Kategorie: Sałatki

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

6 szt.ogórków
1 szt.czerwona cebula
4 łyżkiśmietany
koper
sól, pieprz
ocet balsamiczny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ogórki umyj, obierz i pokrój w plasterki. Czerwoną cebulę pokrój w półksiężyce i dodaj do pokrojonych ogórków.
  2. Posól i popieprz do smaku i odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
  3. W drugiej misce wymieszaj śmietanę z posiekanym koprem, dodaj sól i pieprz oraz kilka kropli octu balsamicznego i wymieszaj. Dodaj do ogórków i odstaw na chwilę aby smaki się dobrze połączyły.
  4. Podawaj jako lekką kolację lub jako dodatek do dania głównego. Smacznego!

Źródło: Vk

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj