Lekka mizeria ze śmietaną
Lekka mizeria ze śmietaną. Odpowiednia jako dodatek do dania głównego albo jako lekka kolacja.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
SKŁADNIKI
Będziemy potrzebować:
6 szt.ogórków
1 szt.czerwona cebula
4 łyżkiśmietany
koper
sól, pieprz
ocet balsamiczny
- Ogórki umyj, obierz i pokrój w plasterki. Czerwoną cebulę pokrój w półksiężyce i dodaj do pokrojonych ogórków.
- Posól i popieprz do smaku i odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
- W drugiej misce wymieszaj śmietanę z posiekanym koprem, dodaj sól i pieprz oraz kilka kropli octu balsamicznego i wymieszaj. Dodaj do ogórków i odstaw na chwilę aby smaki się dobrze połączyły.
- Podawaj jako lekką kolację lub jako dodatek do dania głównego. Smacznego!
Źródło: Vk
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Lehký okurkový salát se zakysanou smetanou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Ľahký uhorkový šalát s kyslou smotanou.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Leichter Gurkensalat mit saurer Sahne an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Könnyű tejfölös uborkasaláta.
KOMENTARZE DO PRZEPISU