Legendarny komunistyczny dorsz w majonezie

Przepis Legendarny komunistyczny dorsz w majonezie
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Legendarny przepis na dorsza w majonezie. Dodałam trochę więcej marchewki niż było w oryginalnym przepisie, ale nikomu w domu to wcale nie przeszkadzało. Wręcz przeciwnie, wszystkim bardzo smakowało.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Potrzebujemy:

800–1000 gwysokiej jakości filet z dorsza
400 mlmajonez
350 mlocet
3-4 łyżkimusztardy
3 szt. (średnio dużej)marchwi
2 szt.cebuli
5-6 szt.pieprzu w ziarnach
5 szt.listek laurowy
do smakusól
do smakupieprz czarny
3 lwody

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Do garnka wlej 3 litry wody. Dodaj 300 ml octu, listek laurowy, pieprza czarny i gotuj przez około 5 – 7 minut. Na koniec dodaj rozmrożonego dorsza i gotuj jeszcze około 15 minut. Potem odlej dorsza i pozostaw do ostygnięcia.
  2. Do osolonej wody daj na około 5 minut marchew aby się gotowała. Obierz i drobno pokrój cebulę.
  3. Mięso z dorsza drobno pokrój, zwracaj przy tym uwagę na strukturę mięsa, aby było czuć chude mięso i naczynia włosowate jak w prawdziwym dorszu. Dodaj startą marchew, drobno pokrojoną cebulę, majonez, musztardę, ocet, posól i popieprz do smaku. Wymieszanego dorsza pozostaw w lodówce na 4 -5 godzin.
  4. Ponieważ domowa pasta z dorsza nie ma konserwantów, trzeba ją zjeść najpóźniej w ciągu 24 godzin.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj