NajPrzepis.pl Pora dnia Obiad Langosze ze smalcem
Langosze ze smalcem
Przepis Langosze ze smalcem
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   4.12.2021

Langosze ze smalcem

Doskonałe langosze. Do ciasta dodaje się smalec. Dzięki temu ciasto jest bardziej delikatne niż ciasto robione ze śmietaną. Koniecznie spróbuj.

80 min.
Przygotowanie
35 min.
Gotowanie
Składniki

Ciasto:

1 kg
mąki
2 łyżeczki
soli
1 kostka
drożdży
1 łyżeczka
cukru
600 ml
mleka
1 łyżka
smalcu

Na wierzch:

do smaku
czosnek
do smaku
ser
do smaku
ketchup
do smaku
śmietana
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Zrób zaczyn z drożdży, łyżeczki cukru i mleka.
  2. Gdy wyrośnie połącz go z mąką i wyrób ciasto dodając do niego również łyżkę smalcu.
  3. Pozostaw na pół godziny do wyrośnięcia, podziel na 12 bochenków i smaż aż będą złociste.
  4. Posmaruj czosnkiem i każdy może sobie na nie nałożyć to co lubi - ser, ketchup, śmietanę.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz