Langosze ze smalcem

Przepis Langosze ze smalcem

Dodał: NajKasia, 4.12.2021

Kategorie: Obiad, Pora dnia, Kolacja

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Doskonałe langosze. Do ciasta dodaje się smalec. Dzięki temu ciasto jest bardziej delikatne niż ciasto robione ze śmietaną. Koniecznie spróbuj.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 4.12.2021

Kategorie: Obiad, Pora dnia, Kolacja

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto:

1 kgmąki
2 łyżeczkisoli
1 kostkadrożdży
1 łyżeczkacukru
600 mlmleka
1 łyżkasmalcu

Na wierzch:

do smakuczosnek
do smakuser
do smakuketchup
do smakuśmietana

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Zrób zaczyn z drożdży, łyżeczki cukru i mleka.
  2. Gdy wyrośnie połącz go z mąką i wyrób ciasto dodając do niego również łyżkę smalcu.
  3. Pozostaw na pół godziny do wyrośnięcia, podziel na 12 bochenków i smaż aż będą złociste.
  4. Posmaruj czosnkiem i każdy może sobie na nie nałożyć to co lubi - ser, ketchup, śmietanę.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj