SKŁADNIKI
Ciasto:
3 szt.jajek
w zależności od gęstościmąka
1 kubekcukru
2 łyżkikakao
150 mloleju
1 małe op.proszku do pieczenia
150 mlmleka
Krem:
1 op.budyniu waniliowego
500 gtwarogu
300 mlmleka
cukier do smaku
wiórki kokosowe do smaku
Do posypania:
dowolny wafelek w czekoladzie
- Jajka ubij z cukrem, dodaj mąkę (w zależności od gęstości), kakao, olej, mleko, proszek do pieczenia, zrób średnio gęste ciasto, wylej je na blaszkę i piecz w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
- W międzyczasie przygotuj krem, ugotuj budyń i pozostaw go do ostygnięcia... gdy budyń stygnie zmiksuj cukier z twarogiem. Gdy budyń już ostygnie, wymieszaj go z twarogiem i ubij mikserem. Włóż na 30 minut do zamrażarki aby stężał.
- Gdy krem jest już schłodzony i dobrze stężał, dodaj do niego wiórki kokosowe, porządnie wymieszaj a następnie posmaruj nim ciasto... na krem daj starty na tarce wafelek w czekoladzie tak jak jest to pokazane u mnie albo możesz zamiast tego dać owoce i zalać to wszystko galaretką. Obie wersje są super, ale lepiej najpierw wypróbuj tą, która jest pokazana na zdjęciu :)
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Lahodný sen s vanilko-kokosovým krémem sypaný sušenkou FIDORKA.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Lahodný sen s vanilkovo-kokosovým krémom posypaný sušienkou Fidorka.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Ein köstlicher Traumkuchen mit Vanille-Kokos-Creme und mit zerbröselten Milka Schokowaffeln bestreut an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Édes álom vaníliás-kókuszos krémmel, nápolyival megszórva.
KOMENTARZE DO PRZEPISU