NajPrzepis.pl Mięso Mięso z kurczaka Kurczak na kapuście
Kurczak na kapuście
Przepis Kurczak na kapuście
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   28.9.2022

Kurczak na kapuście

Naczynie żaroodporne posmaruj słoniną. Dno pokryj kiszoną kapustą...

Składniki
2 szt.
ćwiartek z kurczaka
300 g
kiszonej kapusty
1 szt.
cebula
1 laska
pikantnej kiełbasy paprykowej
4 ząbki
czosnku
1 łyżeczka
słodkiej mielonej papryki
2 łyżeczki
kminku
2 łyżeczki
cukru
sól
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Naczynie żaroodporne posmaruj słoniną.
  2. Dno pokryj kiszoną kapustą, dodaj kminek, cukier i do smaku również trochę soli. Na kapustę daj pokrojoną w plasterki kiełbasę i cebulę pokrojoną w półksiężyce albo w krążki.
  3. Ćwiartki z kurczaka posól, wetrzyj w nie wyciśnięty przez praskę czosnek i paprykę.
  4. Daj do naczynia żaroodpornego i dookoła ułóż pokrojona w plastry słoninę. Zalej śmietaną, przykryj i piecz w temperaturze 200 stopni przez 40 minut.
  5. Następnie odkryj pokrywkę i piecz jeszcze około 30 minut, aby otrzymać złocistą i chrupiącą skórkę.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz