Kuleczki raffaello z mleka skondensowanego

Przepis Kuleczki raffaello z mleka skondensowanego
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Fenomenalne kuleczki raffaello z mleka skondensowanego

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

200 gwiórków kokosowych
150 gcukru
150 gmasła
1 op.cukru waniliowego
1/2 szt.mleka skondensowanego
50 gwiórków kokosowych do obtoczenia
300 gmleka w proszku
10 mlmleka do rozmieszania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Rozpuść masło, domieszaj cukier i cukier waniliowy, mleko w proszku wymieszaj w mleku. Wszystko dobrze rozpuść i wymieszaj.
  2. Następnie dodaj połowę mleka skondensowanego i 200g wiórków kokosowych. Jeśli masa będzie Ci się wydawała zbyt gęsta to możesz dać mniej wiórków kokosowych. Całość włóż do lodówki na 1-2 godziny.
  3. Gdy masa stężeje zrób z niej kuleczki i obtocz je w wiórkach kokosowych. Ponownie włóż do lodówki aby stężały. Do środka kuleczek możesz również dać migdały.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj