Kruche kieszonki ze śmietany bez wyrastania, od razu gotowe

Przepis Kruche kieszonki ze śmietany bez wyrastania, od razu gotowe

Dodał: NajKasia, 24.11.2021

Kategorie: Sernik, Kołacze, Desery

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Pyszne a przede wszystkim szybkie do przygotowania kieszonki. Ciasto z dodatkiem śmietany jest delikatne i puszyste a przede wszystkim jest bez drożdży więc nie trzeba czekać aż wyrośnie.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 24.11.2021

Kategorie: Sernik, Kołacze, Desery

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

450 gmąki
200 gśmietany 12%
250 gmasła

Nadzienie:

twaróg
cukier puder
rodzynki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Mąkę przesiej do miski, dodaj masło w pokojowej temperaturze i śmietanę.
  2. Wyrób gładkie ciasto, które rozwałkuj i pokrój na kwadraciki.
  3. Do środka daj nadzienie (ja użyłam twarogowego - tylko wymieszałam wymienione składniki w proporcjach jakie mi odpowiadały) i połącz kwarędzie.
  4. Przełóż na blaszkę z papierem do pieczenia, pomóż sobie wykałaczką aby kieszonki w trakcie pieczenia się nie rozeszły i włóż do piekarnika.
  5. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj