Kruche ciasteczka z maszynki

Przepis Kruche ciasteczka z maszynki
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Kruche ciasteczka z maszynki
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Doskonałe na długo wyczekiwane święta - Boże Narodzenie. Można nawet powiedzieć, że kto ich nie lubi - ten nie wie co dobre :)

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Kruche ciasteczka z maszynki

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

230 gmąki tortowej
200 gmasła
70 gskrobii kukurydzianej lub budyniu waniliowego
1 opakowaniecukru waniliowego
110 gcukru pudru
2 szt.żółtka
1/2 łyżeczkicynamonu
1/2 szt.cytryny
200 gdżemu
czekolada do ozdobienia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Mąkę wymieszaj ze skrobią kukurydzianą lub budyniem waniliowym. W drugiej misce wymieszaj masło, żółtka, wanilię i cukier puder na kremową masę, a następnie dodaj sok z połowy cytryny i startą skórkę. Dodaj cynamon i na koniec dodaj mąkę zmieszaną ze skrobią. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na około 15 - 20 minut.
  2. Piekarnik rozgrzej do 170 stopni i przygotuj blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia.
  3. Przygotuj młynkę z odpowiednią końcówką - gwiazdka z jedną prostą krawędzią. Uformuj ciasteczka w maszynce i ułóż na blasze do pieczenia. Piecz około 12 minut i pozostaw do ostygnięcia.
  4. Ostudzone połącz z dżemem i odstaw na około 1 godzinę. Następnie zanurz je w polewie czekoladowej - oba końce i pozwól im zastygnąć na kratce. Smacznego!
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj