NajPrzepis.pl Pora dnia Śniadanie Krakowskie racuchy z jabłkami gotowe w 7 minut. Doskonałe mięciutkie racuchy bez czekania
Krakowskie racuchy z jabłkami gotowe w 7 minut. Doskonałe mięciutkie racuchy bez czekania
Przepis Krakowskie racuchy z jabłkami gotowe w 7 minut. Doskonałe mięciutkie racuchy bez czekania
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   20.7.2021

Krakowskie racuchy z jabłkami gotowe w 7 minut. Doskonałe mięciutkie racuchy bez czekania

Racuchy z jabłkami, które pokochasz. Przygotowanie ich jest niesamowicie proste. Wszystkie składniki wkładasz do robota kuchennego i miksujesz. Wcześniej jednak podpiecz jabłka na patelni z odrobiną masła. Niebo w gębie.

7 min.
Przygotowanie
10 min.
Gotowanie
Składniki
1 szt.
większe jabłko
90 g
masła
100 g
mąki
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
1 op.
cukru cynamonowego
1 łyżka
cukru
150 ml
mleka
1 szt.
jajko
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Na niewielkiej ilości masła podsmaż pokrojone w kostkę jabłka ze skórką.
  2. Pozostałe składniki włóż do robota kuchennego, dodaj również podsmażone jabłka i zmiksuj wszystko na jednolitą masę, którą nakładaj łyżką na rozgrzaną patelnię z odrobiną masła.
  3. Smaż z obu stron aż będą złociste a na talerzu posyp cukrem pudrem i cukrem cynamonowym.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz