Krakowskie racuchy z jabłkami gotowe w 7 minut. Doskonałe mięciutkie racuchy bez czekania

Przepis Krakowskie racuchy z jabłkami gotowe w 7 minut. Doskonałe mięciutkie racuchy bez czekania

Dodał: NajKasia, 20.7.2021

Kategorie: Śniadanie, Pora dnia, Kolacja

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Racuchy z jabłkami, które pokochasz. Przygotowanie ich jest niesamowicie proste. Wszystkie składniki wkładasz do robota kuchennego i miksujesz. Wcześniej jednak podpiecz jabłka na patelni z odrobiną masła. Niebo w gębie.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 20.7.2021

Kategorie: Śniadanie, Pora dnia, Kolacja

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

1 szt.większe jabłko
90 gmasła
100 gmąki
1 łyżeczkaproszku do pieczenia
1 op.cukru cynamonowego
1 łyżkacukru
150 mlmleka
1 szt.jajko

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Na niewielkiej ilości masła podsmaż pokrojone w kostkę jabłka ze skórką.
  2. Pozostałe składniki włóż do robota kuchennego, dodaj również podsmażone jabłka i zmiksuj wszystko na jednolitą masę, którą nakładaj łyżką na rozgrzaną patelnię z odrobiną masła.
  3. Smaż z obu stron aż będą złociste a na talerzu posyp cukrem pudrem i cukrem cynamonowym.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj