Kotlety drobiowe w musztardzie bez smażenia a i tak są ekstra chrupiące

Przepis Kotlety drobiowe w musztardzie bez smażenia a i tak są ekstra chrupiące

Dodał: NajKasia, 18.6.2021

Kategorie: Mięso z kurczaka, Mięso, Obiad, Pora dnia, Kolacja

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Nikt mi nie chciał uwierzyć że nie smażyłam tych kotletów na oleju. Były ekstra chrupiące a w środku soczyste. Bez suchego, twardego mięsa, które ciężko pogryźć.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 18.6.2021

Kategorie: Mięso z kurczaka, Mięso, Obiad, Pora dnia, Kolacja

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

700 gpiersi z kurczaka
do smakusól, pieprz
4 łyżkimusztardy
200 gśmietany
2 ząbkiczosnku
do smakusok z cytryny

Do obtoczenia:

150 gtwardego sera
6 łyżektartej bułki
1/2 op.masła

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Mięso umyj, wyczyść i pokrój w plastry. Posól i popieprz i przygotuj marynatę.
  2. Wymieszaj wszystkie składniki - musztardę, śmietanę, czosnek i trochę soku z cytryny.
  3. Mięso włóż do marynaty i pozostaw w niej co najmniej na godzinę. Ja marynuję mięso wieczorem a następnego dnia kontynuuję przygotowywanie go.
  4. Zamarynowane mięso obtocz w mieszance sera i bułki tartej.
  5. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia a na wierzchu każdego kawałka połóż kawałem masła.
  6. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj