NajPrzepis.pl Mięso Mięso z kurczaka Kotlety drobiowe w musztardzie bez smażenia a i tak są ekstra chrupiące
Kotlety drobiowe w musztardzie bez smażenia a i tak są ekstra chrupiące
Przepis Kotlety drobiowe w musztardzie bez smażenia a i tak są ekstra chrupiące
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   18.6.2021

Kotlety drobiowe w musztardzie bez smażenia a i tak są ekstra chrupiące

Nikt mi nie chciał uwierzyć że nie smażyłam tych kotletów na oleju. Były ekstra chrupiące a w środku soczyste. Bez suchego, twardego mięsa, które ciężko pogryźć.

35 min.
Przygotowanie
40 min.
Gotowanie
Składniki
700 g
piersi z kurczaka
do smaku
sól, pieprz
4 łyżki
musztardy
200 g
śmietany
2 ząbki
czosnku
do smaku
sok z cytryny

Do obtoczenia:

150 g
twardego sera
6 łyżek
tartej bułki
1/2 op.
masła
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Mięso umyj, wyczyść i pokrój w plastry. Posól i popieprz i przygotuj marynatę.
  2. Wymieszaj wszystkie składniki - musztardę, śmietanę, czosnek i trochę soku z cytryny.
  3. Mięso włóż do marynaty i pozostaw w niej co najmniej na godzinę. Ja marynuję mięso wieczorem a następnego dnia kontynuuję przygotowywanie go.
  4. Zamarynowane mięso obtocz w mieszance sera i bułki tartej.
  5. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia a na wierzchu każdego kawałka połóż kawałem masła.
  6. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz