Koniec z niezdrową smażoną cukinią. Ulubiona cukiniowa rolada gotowa w 5 minut.

Przepis Koniec z niezdrową smażoną cukinią. Ulubiona cukiniowa rolada gotowa w 5 minut.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Prosty przepis, który zaskoczy każdego. Sezon na cukinię jest w pełni więc warto przygotować coś smacznego, lekkiego i mało wymagającego. Szybka rolada bez pieczenia, którą pokochasz. Nadzienie oczywiście możesz zrobić z różnych składników, zależy od tego, co lubisz.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

2 szt. cukinii
6 szt. jajek
250 g ricotta
3 ząbki czosnku
do smaku sól i pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Jedną cukinię zetrzyj na tarce na małych oczkach. Jajka roztrzep i dodaj do cukinii. Posól oraz popieprz i wymieszaj wszystko razem.
  2. Drugą cukinię pokrój w cienkie plasterki. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wylej mieszankę cukinii i jajek. Na tej mieszance ułóż plasterki cukinii. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 °C przez około 20 minut..
  3. Po upieczeniu przełóż placek na czysty papier do pieczenia tak aby kółeczka cukinii były na spodzie. Pozostaw do ostygnięcia.

  4. Na nadzienie wymieszaj ricottę z czosnkiem, solą i pieprzem. Posmaruj i zwiń w roladę. Pozostaw w lodówce na godzinę.

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj