NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Urodziny Koniec z niezdrową smażoną cukinią. Ulubiona cukiniowa rolada gotowa w 5 minut.
Koniec z niezdrową smażoną cukinią. Ulubiona cukiniowa rolada gotowa w 5 minut.
Przepis Koniec z niezdrową smażoną cukinią. Ulubiona cukiniowa rolada gotowa w 5 minut.
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Prosty przepis, który zaskoczy każdego. Sezon na cukinię jest w pełni więc warto przygotować coś smacznego, lekkiego i mało wymagającego. Szybka rolada bez pieczenia, którą pokochasz. Nadzienie oczywiście możesz zrobić z różnych składników, zależy od tego, co lubisz.

NajKasia    ·   14.9.2021

Koniec z niezdrową smażoną cukinią. Ulubiona cukiniowa rolada gotowa w 5 minut.

Prosty przepis, który zaskoczy każdego. Sezon na cukinię jest w pełni więc warto przygotować coś smacznego, lekkiego i mało wymagającego. Szybka rolada bez pieczenia, którą pokochasz. Nadzienie oczywiście możesz zrobić z różnych składników, zależy od tego, co lubisz.

5 min.
Przygotowanie
20 min.
Gotowanie
Składniki
2 szt. cukinii
6 szt. jajek
250 g ricotta
3 ząbki czosnku
do smaku sól i pieprz
Sposób przepisu
Drukuj
5 min.
Przygotowanie
20 min.
Gotowanie
  1. Jedną cukinię zetrzyj na tarce na małych oczkach. Jajka roztrzep i dodaj do cukinii. Posól oraz popieprz i wymieszaj wszystko razem.
  2. Drugą cukinię pokrój w cienkie plasterki. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wylej mieszankę cukinii i jajek. Na tej mieszance ułóż plasterki cukinii. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 °C przez około 20 minut..
  3. Po upieczeniu przełóż placek na czysty papier do pieczenia tak aby kółeczka cukinii były na spodzie. Pozostaw do ostygnięcia.

  4. Na nadzienie wymieszaj ricottę z czosnkiem, solą i pieprzem. Posmaruj i zwiń w roladę. Pozostaw w lodówce na godzinę.

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz