Kokosowy przysmak z formy na babkę gotowy w 10 minut bez pieczenia

Przepis Kokosowy przysmak z formy na babkę gotowy w 10 minut bez pieczenia

Dodał: NajKasia, 18.1.2022

Kategorie: Słodkie torty, Torty, Desery bez pieczenia, Desery

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Po dłuższej przerwie udało mi się wreszcie zrobić coś dobrego i bez pieczenia. Bardzo lubię kokosowe desery a ten zachwycił mnie w zeszłym tygodniu. Jest tak fantastyczny, że chętnie się z Wami podzielę przepisem. Koniecznie spróbujcie.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 18.1.2022

Kategorie: Słodkie torty, Torty, Desery bez pieczenia, Desery

Czas przygotowania:

SKŁADNIKI

Spód:

3 op.maślanych herbatników (3x175 g)
100 gmasła
2 łyżkikakao
400 mlmleka

Ponadto:

1 op.bitej śmietany w proszku + mleko
1 kubekmlaka
2,5 kubka(200 ml) wiórków kokosowych
50 grozpuszczonego masła

Polewa czekoladowa:

200 mlśmietany kremówki
100 gczekolady

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Herbatniki połam na malutkie kawałki. 100 g masła rozpuść, dodaj kakao i dobrze wymieszaj. Do tej mieszanki dodaj mleko i połamane herbatniki. Dobrze wymieszaj i pozostaw do ostygnięcia.
  2. Kubek mleka wlej do miski, dodaj rozpuszczone masło, wiórki kokosowe, bitą śmietanę zrób zgodnie z przepisem na opakowaniu i ostrożnie wymieszaj z resztą składników drewnianą łyżką.
  3. Przygotuj formę na babkę, wyłóż ją folią spożywczą i zacznij układać warstwy. Zacznij od kokosowej warstwy, ładnie wygładź i daj warstwę z herbatników. Ładnie wygładź i odstaw do lodówki aby porządnie stężało.
  4. Gdy stężeje usuń folię spożywczą i wierzch deseru polej polewą czekoladową - śmietanę podgrzej i dodaj połamaną czekoladę.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj