Kokosowe rogaliki moczone w czekoladzie

Przepis Kokosowe rogaliki moczone w czekoladzie
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Kokosowe rogaliki moczone w czekoladzie. Ciasto możesz też rozwałkować na stolnicy i wykrawać z niego różne kształty. Ja w tym roku postanowiłam jednak zrobić z niego rogaliki.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

250 gmąki
130 gcukru pudru
100 gwiórków kokosowych
40 gskrobi kukurydzianej
180 gmasła

Ponadto będziemy potrzebować:

czekoladę do obtoczenia
wiórki kokosowe do ozdobienia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ze składników na ciasto wyrób jednolitą masę, którą zawiń w folię spożywczą i odstaw do lodówki, najlepiej na cały dzień, aby składniki się dobrze połączyły.
  2. Następnego dnia zrób z ciasta wałeczek, pokrój go na mniejsze kawałki o takiej samej wielkości i z każdej części rękoma uformuj mniejszy rogalik.
  3. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 200 stopni przez około 10 minut - zależy od grubości i wielkości poszczególnych rogalików.
  4. Upieczone pozostaw do ostygnięcia a potem krawędzie zamocz w rozpuszczonej czekoladzie i obtocz w wiórkach kokosowych.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj