NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Boże Narodzenie Ciasteczka na Boże Narodzenie Ciasteczka kokosowe Kokosowe rogaliki moczone w czekoladzie
Kokosowe rogaliki moczone w czekoladzie
Przepis Kokosowe rogaliki moczone w czekoladzie
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   1.12.2021

Kokosowe rogaliki moczone w czekoladzie

Kokosowe rogaliki moczone w czekoladzie. Ciasto możesz też rozwałkować na stolnicy i wykrawać z niego różne kształty. Ja w tym roku postanowiłam jednak zrobić z niego rogaliki.

Składniki

Będziemy potrzebować:

250 g
mąki
130 g
cukru pudru
100 g
wiórków kokosowych
40 g
skrobi kukurydzianej
180 g
masła

Ponadto będziemy potrzebować:

czekoladę do obtoczenia
wiórki kokosowe do ozdobienia
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Ze składników na ciasto wyrób jednolitą masę, którą zawiń w folię spożywczą i odstaw do lodówki, najlepiej na cały dzień, aby składniki się dobrze połączyły.
  2. Następnego dnia zrób z ciasta wałeczek, pokrój go na mniejsze kawałki o takiej samej wielkości i z każdej części rękoma uformuj mniejszy rogalik.
  3. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 200 stopni przez około 10 minut - zależy od grubości i wielkości poszczególnych rogalików.
  4. Upieczone pozostaw do ostygnięcia a potem krawędzie zamocz w rozpuszczonej czekoladzie i obtocz w wiórkach kokosowych.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz