Ekskluzywne kokosowe niedźwiedzie łapki

Przepis Ekskluzywne kokosowe niedźwiedzie łapki
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Luksusowe świąteczne ciasteczka, które dosłownie rozpływają się w ustach. Jeśli uwielbiasz kokosowy smak, nie możesz pominąć tego przepisu. W naszym domu najlepiej wszystkim smakują wypieki kokosowe i orzechowe. Zajmują więc stół każdego roku – na życzenie domowników. :)

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

300 gmąka ze średniego przemiału
100 gcukier kryształ
1 opakowaniecukier waniliowy
120 gwiórki kokosowe
120 gmasło (nie zastępujemy margaryną do pieczenia, ciasteczka powinny mieć maślany zapach i smak)
2 lyżkibita śmietana
2 szt.jajka

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ciasto zawinięte w folię odstawiamy do lodówkiprzynajmniej na jedną noc, następnie dzielimy na mniejsze kawałki, które rozwałkowujemy na „węże”. Wycinamy fragmenty, którymi napełniamy foremki (nie trzeba ich natłuszczać).
  2. Pieczemy w 160 stopniach do zezłocenia przez około 10 minut – obserwujemy. Gdy są jeszcze ciepłe, wyjmujemy je z foremek, by obtoczyć w mieszance cukru pudru i cukru waniliowego.
  3. Dobrze jest upiec te ciasteczka z wyprzedzeniem, aby się uleżały.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj