NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Boże Narodzenie Ciasteczka na Boże Narodzenie Ciasteczka kokosowe Kokosowe kółeczka z ekstra porcją kremu
Kokosowe kółeczka z ekstra porcją kremu
Przepis Kokosowe kółeczka z ekstra porcją kremu
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   12.12.2021

Kokosowe kółeczka z ekstra porcją kremu

Fantastyczne kokosowe kółeczka z czekoladą na wierzchu. Kremu daj więcej, aby były pyszne. Ja strzykałam krem za pomocą rękawa cukierniczego, aby było go jeszcze więcej. Temu, kto lubi wiórki kokosowe z pewnością będą smakować.

45 min.
Przygotowanie
10 min.
Gotowanie
Składniki

Ciasto:

250 g
masła
250 g
mąki
200 g
wiórków kokosowych
80 g
cukru pudru
30 g
kakao
1 szt.
jajko

Nadzienie:

500 ml
mleka
1 op.
cukru waniliowego
5 łyżek
mąki
5 łyżek
wiórków kokosowych
200 g
masła
100 g
cukru pudru

Ponadto:

według potrzeb
polewa czekoladowa
według potrzeb do obtoczenia
wiórki kokosowe
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Ze składników na ciasto zrób kulkę, którą zawiń w folię spożywczą i odłóż do lodówki na co najmniej godzinę. Potem rozwałkuj ciasto i wykrawaj kółeczka, które ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i upiecz. Piecz we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temperaturze 190 stopni przez około 10 minut - obserwuj.
  2. Mleko osłódź cukrem waniliowym, dodaj wiórki kokosowe oraz mąkę i ugotuj gęstą kaszę, którą pozostaw do ostygnięcia. Po ostygnięciu zmiksuj mikserem i stopniowo dodawaj masło z cukrem pudrem. Krem daj do rękawa cukierniczego i sklejaj nim dwa kółeczka.
  3. Boki obtocz w wiórkach kokosowych a wierzch polej polewą.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz