Kokosowe kółeczka z ekstra porcją kremu

Przepis Kokosowe kółeczka z ekstra porcją kremu
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Fantastyczne kokosowe kółeczka z czekoladą na wierzchu. Kremu daj więcej, aby były pyszne. Ja strzykałam krem za pomocą rękawa cukierniczego, aby było go jeszcze więcej. Temu, kto lubi wiórki kokosowe z pewnością będą smakować.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto:

250 gmasła
250 gmąki
200 gwiórków kokosowych
80 gcukru pudru
30 gkakao
1 szt.jajko

Nadzienie:

500 mlmleka
1 op.cukru waniliowego
5 łyżekmąki
5 łyżekwiórków kokosowych
200 gmasła
100 gcukru pudru

Ponadto:

według potrzebpolewa czekoladowa
według potrzeb do obtoczeniawiórki kokosowe

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ze składników na ciasto zrób kulkę, którą zawiń w folię spożywczą i odłóż do lodówki na co najmniej godzinę. Potem rozwałkuj ciasto i wykrawaj kółeczka, które ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i upiecz. Piecz we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temperaturze 190 stopni przez około 10 minut - obserwuj.
  2. Mleko osłódź cukrem waniliowym, dodaj wiórki kokosowe oraz mąkę i ugotuj gęstą kaszę, którą pozostaw do ostygnięcia. Po ostygnięciu zmiksuj mikserem i stopniowo dodawaj masło z cukrem pudrem. Krem daj do rękawa cukierniczego i sklejaj nim dwa kółeczka.
  3. Boki obtocz w wiórkach kokosowych a wierzch polej polewą.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj