NajPrzepis.pl Desery Zdrowe desery Kokosowa rolada bez pieczenia
Kokosowa rolada bez pieczenia
Przepis Kokosowa rolada bez pieczenia
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   2.4.2022

Kokosowa rolada bez pieczenia

Ta pyszna rolada o smaku kokosa i czekolady to świetny pomysł na szybki i zdrowy deser.

25 min.
Przygotowanie
Składniki

Spód

1 płat
chlebka lawasz

Nadzienie czekoladowe

1/2 opakowania
budyniu czekoladowego
150 ml
mleka
20 g
czekoladowej odżywki białkowej (lub słodzik)
5 g
kakao

Nadzienie kokosowe

1 opakowanie
budyniu kokosowego
350 ml
mleka
15 g
cukru kokosowego
20 g
odżywki białkowej (lub słodzik)
20 g
wiórków kokosowych
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Budyń czekoladowy ugotuj w mleku i dosłódź do smaku. Ja użyłam bezkalorycznych kropli - czekoladowych flavdrops. Gęsty budyń wymieszaj z białkiem i kakao.
  2. Ugotuj również budyń kokosowy, wymieszaj z odżywką białkową i wiórkami kokosowymi.
  3. Lawasz rozłóż na długość i połowę posmaruj polewą czekoladową. Przykryj drugą połową. Otwartą stronę obróć do siebie. Całą powierzchnię posmaruj nadzieniem kokosowym i ostrożnie zroluj od siebie. Zawiń w folię i odstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny aby stężała.
  4. Następnie odwiń roladę i możesz ją polać rozpuszczoną czekoladą. Ja polałam ją jeszcze białą proteinellą i posypałam wiórkami kokosowymi.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz