Kokosowa rolada bez pieczenia

Przepis Kokosowa rolada bez pieczenia

Dodał: NajKasia, 2.4.2022

Kategorie: Zdrowe desery, Desery, Zdrowe przepisy, Fitness

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Ta pyszna rolada o smaku kokosa i czekolady to świetny pomysł na szybki i zdrowy deser.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 2.4.2022

Kategorie: Zdrowe desery, Desery, Zdrowe przepisy, Fitness

Czas przygotowania:

SKŁADNIKI

Spód

1 płatchlebka lawasz

Nadzienie czekoladowe

1/2 opakowaniabudyniu czekoladowego
150 mlmleka
20 gczekoladowej odżywki białkowej (lub słodzik)
5 gkakao

Nadzienie kokosowe

1 opakowaniebudyniu kokosowego
350 mlmleka
15 gcukru kokosowego
20 godżywki białkowej (lub słodzik)
20 gwiórków kokosowych

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Budyń czekoladowy ugotuj w mleku i dosłódź do smaku. Ja użyłam bezkalorycznych kropli - czekoladowych flavdrops. Gęsty budyń wymieszaj z białkiem i kakao.
  2. Ugotuj również budyń kokosowy, wymieszaj z odżywką białkową i wiórkami kokosowymi.
  3. Lawasz rozłóż na długość i połowę posmaruj polewą czekoladową. Przykryj drugą połową. Otwartą stronę obróć do siebie. Całą powierzchnię posmaruj nadzieniem kokosowym i ostrożnie zroluj od siebie. Zawiń w folię i odstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny aby stężała.
  4. Następnie odwiń roladę i możesz ją polać rozpuszczoną czekoladą. Ja polałam ją jeszcze białą proteinellą i posypałam wiórkami kokosowymi.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj