NajPrzepis.pl Knedlik wiedeński
Knedlik wiedeński
Przepis Knedlik wiedeński
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   27.8.2022

Knedlik wiedeński

Nie wiesz jaki dodatek wybrać do mięsa z sosem? Przygotuj prosty knedlik wiedeński. Najlepiej użyć starsze kajzerki. Smacznego!

Składniki

Potrzebujemy:

10 szt.
starszych kajzerek
4 szt.
jajek
200 ml
letniego mleka
100 ml
oleju
200 ml
mąki
1/4 łyżeczki
soli
pietruszkę
mąkę
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Kajzerki (w miarę możliwości starsze) pokrój w drobną kostkę, około 1 cm.
  2. Dodaj wszystkie pozostałe składniki, dobrze wymieszaj i odstaw na 20-30 minut. Potem mokrymi rękoma uformuj większe kuleczki (mniej więcej wielkości piłeczki do tenisa), które obtocz w mące i gotuj we wrzącej osolonej wodzie przez 15-20 minut. Smacznego!

Źródło: Pečené, varené s Ivou

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz