Kefirowe dziurkowane ciasto z wiórkami kokosowymi

Dodał: NajKasia, 8.4.2021
Kategorie:
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIEPrześlij zdjęcie i pochwal się
Jeszcze gorące ciasto podziurkuj wykałaczką i polej polewą, którą rozsmaruj po całej powierzchni ciasta. Od razu posyp też wiórkami kokosowymi a po ostygnięciu możesz jeść.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Dodał: NajKasia, 8.4.2021
Kategorie:
SKŁADNIKI
Ciasto:
500 mlkefiru
2 szt.jajek
8 łyżkioleju
180 gcukru
1 op.cukru waniliowego
340 gmąki
1 małe op.proszku do pieczenia
Polewa:
80 gmasła
100 gcukru pudru
2 łyżkikakao
4 łyżkigorącej wody (lub rumu)
Do dokończenia:
w zależności do potrzebwiórki kokosowe
- Całe jajka utrzyj z oboma rodzajami cukru do osiągnięcia jasnej pianki, następnie dodaj olej, kefir, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszaj aż będzie gładkie. Wylej na posmarowaną tłuszczem i posypaną mąką blaszkę i piecz w temperaturze 170 °C aż nabierze lekko różowego odcienia (około 15 minut).
- Przygotuj polewę: masło rozpuść, dodaj do niego cukier i kakao i wymieszaj na gładką masę. Dodaj wodę i stale mieszaj. Polewa powinna być bardziej ciekła, aby dobrze wpłynęła do dziurek zrobionych wykałaczka.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Kefírová děrovaná buchta s kokosem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Kefírový dierovaný koláč s kokosom.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Lochkuchen mit Kefir und Kokos an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Kefires kakaós szelet kókuszreszelékkel.
KOMENTARZE DO PRZEPISU