Kasztanowy cheesecake

Przepis Kasztanowy cheesecake
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Przepisów na cheesecake nigdy za wiele. Ja bardzo je lubię i dlatego wypróbowuję różne smaki. Tym razem cheesecake z puree z jadalnych kasztanów w trochę zdrowszej wersji. Ja użyłam domowego puree z jadalnych kasztanów, ale możesz je też kupić w sklepie.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Spód

150 gzmiksowanych płatków owsianych
50 gmielonych orzechów włoskich
50 gpuree z jadalnych kasztanów
50 gmasła
20 gmiodu

Nadzienie

500 gdelikatnego twarogu
200 gcream cheese/ serka do smarowania
250 gpuree z jadalnych kasztanów
30 gmiodu
1 sztukajajko
1 łyżkabudyniu

Polewa

100 gbiałej czekolady
10 ggorzkiej czekolady
30 goleju kokosowego

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Wszystkie składniki na spód wymieszaj i daj do okrągłej formy o średnicy 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Równomiernie dociśnij na całym dnie formy i na krawędziach. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 7 minut.
  2. Twaróg i serek do smarowania zmiksuj, stopniowo dodawaj jajko, puree z jadalnych kasztanów, miód i budyń. Ja użyłam domowego puree z jadalnych kasztanów, które było dość słodkie, dlatego w razie potrzeby użyj więcej słodziku. Nadzienie daj na wcześniej podpieczony spód i piecz w temperaturze 155 stopni przez około 50 minut. Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia w piekarniku.
  3. Na ostygnięty cheesecake daj polewę, którą przygotuj rozpuszczając czekoladę z olejem kokosowym. Tak przygotowane ciasto odłóż do lodówki, idealnie na całą noc.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj