Karmelowo-czekoladowe ciasto z herbatnikami bez pieczenia

Przepis Karmelowo-czekoladowe ciasto z herbatnikami bez pieczenia

Dodał: NajKasia, 27.5.2022

Kategorie: Desery, Desery bez pieczenia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Jeśli lubisz desery bez pieczenia lub desery budyniowe to koniecznie musisz wypróbować ten przepis. Doskonały smak herbatników w połączeniu z karmelowym i czekoladowym posmakiem budyniu a dodatkowo banany to wspaniałe połączenie. Prosty do przygotowania więc każdy sobie z nim poradzi a muszę przyznać, że jest to niebo w gębie

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 27.5.2022

Kategorie: Desery, Desery bez pieczenia

Czas przygotowania:

SKŁADNIKI

Herbatniki

100 gherbatników w mlecznej czekoladzie
100 gherbatników w gorzkiej czekoladzie
100 gkarmelowych herbatników

Karmelowa część

1 op.budyniu karmelowego
400 mlmleka
25 gcukru trzcinowego
100 gcream cheese/ serek do smarowania
2 szt.banan

Czekoladowa część

1 op.budyniu czekoladowego
400 mlmleka
25 gcukru trzcinowego
100 gcream cheese/ serka do smarowania

Wierzchnia część

100 gdelikatnego twarogu
60 gpasty daktylowej (albo wcześniej namoczonych i zmiksowanych suszonych daktyli)
40 gmasła orzechowego
40 groztopionej czekolady
4-5 łyżekmleka
kakao do posypania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Herbatniki w polewie czekoladowej ułóż na przemian (z gorzką i z mleczną czekoladą) na dno naczynia żaroodpornego. Układaj czekoladową warstwą do góry.
  2. Budyń karmelowy ugotuj w 400 ml mleka razem z cukrem. Następnie wymieszaj z serkiem do smarowania i nałóż na herbatniki. Na budyniu karmelowym ułóż banany pokrojone w plasterki. Na bananach ułóż herbatniki karmelowe.
  3. Następnie przygotuj czekoladową część w ten sam sposób co karmelową. Ugotuj budyń, który wymieszaj z masłem do smarowania i nałóż na herbatniki. Na wierzch daj połamane herbatniki wszystkich trzech rodzajów.
  4. Ostatnią warstwę przygotuj mieszając twaróg, pastę daktylową, masło orzechowe, roztopioną czekoladę i mleko. Krem posmaruj na wierzchu ciasta, posyp kakao i odstaw do lodówki aby stężało. 
    *Ostatnią warstwę można zastąpić polewą czekoladową.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj