Karmelowe ciastka polane polewą czekoladową

Przepis Karmelowe ciastka polane polewą czekoladową
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Doskonały przepis, który na Boże Narodzenie z pewnością pokochasz. Ciasto jest kruchutkie a jednocześnie delikatne, krem jest delikatny z karmelowego mleka skondensowanego a na wierzchu cienka warstwa czekolady.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto:

250 gmąki
50 gcukru pudru
1 op.cukru waniliowego
140 gmasła
2 szt.żóltek

Krem:

1 puszkakaramlowego mleka skondensowanego
250 gmasła

Wierzch:

polewa czekoladowa

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ze wszystkich składników na ciasto zrób kulkę, którą zawiń w folię spożywczą i odstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
  2. Po godzinie wyjmij ciasto i odrywaj z niego mniejsze kawałki, które wkładaj do foremek.
  3. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku. Piecz w temperaturze 170 stopni przez około 7 minut (zależy od wielkości foremek - obserwuj).
  4. Masło zmiksuj razem z karmelowym mlekiem skondensowanym na gładki krem, który przełóż do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i strzykaj do tartaletek.
  5. Daj do lodówki aby krem stężał a potem zamocz w polewie czekoladowej.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj