Kapuśniak bez zasmażki

Przepis Kapuśniak bez zasmażki

Dodał: NajKasia, 4.2.2022

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Kapuśniak bez zasmażki
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Doskonała zupa z wędzonych żeberek oraz kiszonej kapusty bez używania mąki do zagęszczenia. Smacznego!

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Kapuśniak bez zasmażki

Dodał: NajKasia, 4.2.2022

Kategorie:

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

1000 gwędzonych żeberek
300 gkiszonej kapusty
3 szt.liści laurowych
5 ziarenekziela angielskiego
3 ząbkiczosnku
4 większeziemniaki
sól
pieprz
według potrzeb ocet i cukier
kubeczek śmietany 12
kubeczek śmietany 18

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Żeberka razem z przyprawami i całym obranym czosnkiem ugotuj aż będą miękkie. Odcedź wywar, mięso obierz od kości i pokrój.
  2. Do wędzonego wywaru dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, posól do smaku. Po około 5 minutach dodaj pokrojoną /ewentualnie opłukaną/ kapustę i gotuj około 12 minut.
  3. Dodaj obie śmietany. Do smaku dodaj ocet, cukier, ewentualnie sól oraz pieprz. Na koniec dodaj obrane mięso i podgrzej. Smacznego!

Dziękujemy za zgodę na udostępnienie przepisu od świetnej 
kucharki - Naďa Indruchová

Źródło: Vaření s Tomem

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj