SKŁADNIKI
Będziemy potrzebować:
1000 gwędzonych żeberek
300 gkiszonej kapusty
3 szt.liści laurowych
5 ziarenekziela angielskiego
3 ząbkiczosnku
4 większeziemniaki
sól
pieprz
według potrzeb ocet i cukier
kubeczek śmietany 12
kubeczek śmietany 18
- Żeberka razem z przyprawami i całym obranym czosnkiem ugotuj aż będą miękkie. Odcedź wywar, mięso obierz od kości i pokrój.
- Do wędzonego wywaru dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, posól do smaku. Po około 5 minutach dodaj pokrojoną /ewentualnie opłukaną/ kapustę i gotuj około 12 minut.
- Dodaj obie śmietany. Do smaku dodaj ocet, cukier, ewentualnie sól oraz pieprz. Na koniec dodaj obrane mięso i podgrzej. Smacznego!
Dziękujemy za zgodę na udostępnienie przepisu od świetnej
kucharki - Naďa Indruchová
Źródło: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zelňačka bez zahušťování.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Kapustnica bez zahusťovania.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Sauerkrautsuppe ohne Andicken an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Tejfölös-tejszínes káposztaleves.
KOMENTARZE DO PRZEPISU