Kanapki z polenty kukurydzanej (bez pieczywa)

Przepis Kanapki z polenty kukurydzanej (bez pieczywa)
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Kanapki z polenty kukurydzianej. Wypróbuj coś nowego i przygotuj na noworoczną imprezę doskonałe kanapki bez pieczywa.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

250 gpolenty kukurydzianej
600 mlmleka
100 gmasła
100 gkiełbasy
100 gszynki
100 gwędzonego mięsa
100 gtwardego sera
40 gzielonych oliwek
100 gpomidorków cherry

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Do garnka wlej mleko, dodaj masło i poczekaj dopóki się nie rozpuści. Nie dodawaj soli ponieważ na kanapkach będą położone dość słone składniki.
  2. Gdy masło się rozpuści i mleko zacznie wrzeć stale mieszając stopniowo dodawaj polentę i ugotuj gęstą masę, którą wlej do wyższej blaszki i ładnie wygładź. Pozostaw do ostygnięcia i pokrój na kosteczki.
  3. Każdy kawałeczek ozdób kiełbasą, szynką, serem, pomidorkiem, oliwką lub innymi składnikami. Wbij ozdobną wykałaczkę i podawaj.

Źródło: Coolinarika

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj