Jogurtowe kotlety z kurczaka

Przepis Jogurtowe kotlety z kurczaka
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Mniej kaloryczne niż klasyczne a przede wszystkim smaczne i delikatne. Doskonały wybór na pyszny obiad. Smacznego!

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

Potrzebujemy:

1 kgpiersi z kurczaka lub kotletów z udek drobiowych
200 gtartego sera
200 gbułki tartej
150 gmasła

Na marynatę:

150 mljogurtu naturalnego
1 łyżkamusztardy
4 ząbkiczosnku
2 szt.jajek
sok z połówki cytryny
szczypta przyprawy chilli
pieprz
sól

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Mięso umyj i potnij na kotlety, w zależności od potrzeb delikatnie rozbij tłuczkiem i włóż do marynaty, którą przygotuj łącząc wszystkie przeznaczone na nią składniki. Pozostaw je w niej co najmniej na dwie godziny a najlepiej na całą noc.
  2. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na nim kotlety, które wyjmij z marynaty (tak aby zostało na nich jak najwięcej marynaty) i obtocz w bułce tartej wymieszanej z tartym serem.
  3. Na każdy kotlet połóż plaster masła i włóż do piekarnika aby się zapiekły. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze około 180 stopni. Piecz przez około 45 minut i w połowie pieczenia obróć kotlety. Podawaj z ziemniakami przyrządzonymi w dowolny sposób. Smacznego!

Źródło: Pečené, varené s Ivou

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj