Jagodowe ciasto sypane z bitą śmietaną

Przepis Jagodowe ciasto sypane z bitą śmietaną

Dodał: NajKasia, 23.6.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Ponieważ właśnie robiłam trochę jagód do słoików na zimę to nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam też to fantastyczne ciasto sypane. Uwielbiam ciasta sypane, są tak łatwe że zrobi je nawet osoba początkująca w pieczeniu. Użyłam kubka o pojemności 350 ml.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 23.6.2021

Kategorie:

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

1 kubek to 350 ml
2 kubkimąki
1 kubekletniego mleka
1 kubekcukru pudru
1 małe op.proszku do pieczenia
1/2 kubkaoleju
4 szt.jajek
1 litrjagód
szczyptasoli

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Żółtka zmiksuj z cukrem, dodaj olej i znów zmiksuj, dodawaj mąkę z proszkiem do pieczenia na zmianę z mlekiem.
  2. Z białek i cukru waniliowego ubij pianę, dodaj szczyptę soli i stopniowo wymieszaj z ciastem.
  3. Ciasto wylej na posmarowaną i wysypaną mąką blaszkę, posyp jagodami i piecz w temperaturze 180 ° C przez 20 minut.
  4. Ja miałam mało jagód, więc użyłam też tych z kompotu.
  5. Polej czekoladą i ozdób bitą śmietaną.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj