Jabłkowa bomba - prosty jabłecznik

Przepis Jabłkowa bomba - prosty jabłecznik

Dodał: NajKasia, 7.6.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Prosty jabłecznik, który jest gotowy w pół godzinki. Podczas gdy ciasto się piecze, przygotowujesz nadzienie, które dajesz na jeszcze gorący upieczony spód i pozostawiasz do ostygnięcia. Potem trzeba już tylko posprzątać kuchnię. Ciasto w tym czasie ostygnie, pokroisz je i można jeść.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 7.6.2021

Kategorie:

SKŁADNIKI

Ciasto:

200 gmąki
200 gcukru
4 szt.jajek
1 opakowanieproszku do pieczenia
100 mloleju
100 mlwody

Nadzienie:

1 kgtartych jabłek
cukier w zależności od tego jak bardzo kwaśne są jabłka
2 opakowaniabudyniu
300 mlwody
1 op.cukru waniliowego
2 łyżeczkimielonego cynamonu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Jajka z cukrem zmiksuj do osiągnięcia pianki. Powoli wymieszaj z olejem, wodą a następnie z mąką i proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszaj drewnianą łyżką.
  2. Ciasto wylej na blaszkę (wyłożoną papierem do pieczenia). I włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni.
  3. Jabłka zetrzyj na tarce, dodaj cukier według preferencji smakowych, cukier waniliowy i cynamon.
  4. Do garna daj 300 ml wody, 2 opakowana budyniu i dobrze wymieszaj. Do tego dodaj jabłka i zagotuj.
  5. Powstanie gęsta masa, którą posmaruj odrazu na upieczone ciasto i pozostaw aby stężała.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj