Jabłecznik z budyniem - PRZEPIS ZE ZDJĘCIAMI

Jabłecznik z budyniem - PRZEPIS ZE ZDJĘCIAMI

Dodał: NajKasia, 6.8.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Doskonałe ciasto z jabłkami i biszkoptami z ciasta francuskiego.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 6.8.2021

Kategorie:

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

500 gciasta francuskiego
1 kgjabłek
1 op.cukru cynamonowego
1 lmleka
6 łyżekcukru kryształ
3 op.budyniu śmietankowego w proszku
1 op.okrągłych biszkoptów

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ciasto francuskie podziel na dwie połowy. Jedną rozwałkuj na desce i daj na posmarowaną tłuszczem blaszkę.
  2. Na cieście ułóż okrągłe biszkopty (duże opakowanie)
  3. Jabłka zetrzyj na tarce, wymieszaj z cukrem cynamonowym i ułóż na biszkoptach.
  4. Z mleka, cukru i budyniu ugotuj gęsty budyń, który pozostaw do ostygnięcia. Po ostygnięciu połóż go na jabłkach.
  5. Rozwałkuj również drugą część ciasta francuskiego i ostrożnie przełóż je na blaszkę na budyń.
  6. Ciasto piecz we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.
  7. Posyp po wierzchu cukrem pudrem. Smacznego.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé 
pekařky - Dorisa

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj