Intensywnie kolorowe ciasto ze śmietaną i mandarynkami
Fantastyczne, orzeźwiające ciasto, które jest bezkonkurencyjne. U nas w domu bardzo lubimy ciasta z owocami a jak jest do nich jeszcze dodana galaretka to już w ogóle jest niewyobrażalny smakołyk. Ale galaretka galaretce nierówna. Ja galaretkę robię z budyniu. Koniecznie spróbuj.
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
SKŁADNIKI
Ciasto:
4 szt.jajek
120 gcukru
1 op.cukru waniliowego
1 łyżeczkaskórki z cytryny
120 gmąki
1 łyżeczkaproszku do pieczenia
Nadzienie:
2 op.mandarynek w puszce
1 kubeczekśmietany kremówki
2 kubeczkiśmietany 18%
2 łyżkicukru
Galaretka:
2 op.budyniu waniliowego
2 łyżkicukru
sok z mandarynek z puszki + woda
- Jajka zmiksuj z cukrem i cukrem waniliowym do osiągnięcia pianki, dodaj skórkę z cytryny, mąkę i proszek do pieczenia. Przygotowane ciasto wyłóż na większą blaszkę (na dno daj papier do pieczenia). Piecz w temperaturze 180 stopni około 20 minut. Po upieczeniu wyjmij ciasto i pozostaw do ostygnięcia.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Žravé řezy se zakysanou smetanou a mandarinkami.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Žravé rezy s kyslou smotanou a mandarínkami.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Gesunde Mandarinenschnitten mit saurer Sahne an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Mandarinos-tejfölös szelet.
KOMENTARZE DO PRZEPISU