NajPrzepis.pl Hop siup chlebek bez wysiłku, bez wyrastania ciasta a do tego z chrupiącą skórką
Hop siup chlebek bez wysiłku, bez wyrastania ciasta a do tego z chrupiącą skórką
Przepis Hop siup chlebek bez wysiłku, bez wyrastania ciasta a do tego z chrupiącą skórką
NajKasia    ·   17.2.2021

Hop siup chlebek bez wysiłku, bez wyrastania ciasta a do tego z chrupiącą skórką

Chlebek, który nie potrzebuje ani przez minutę rosnąć a mimo to jest doskonale puszysty i delikatny wewnątrz a na zewnątrz wyjątkowo chrupiący. Zapach podczas pieczenia oczaruje Cię tak bardzo, że nie dasz rady poczekać, aż chlebek wystygnie i od razu będziesz go kroić.

20 min.
Przygotowanie
35 min.
Gotowanie
Składniki
400 g
mąki
1 łyżeczka
soli
1 łyżeczka
kminku
300 ml
letniej wody
1 łyżeczka
cukru
1 op.
suszonych drożdży
Sposób przepisu
Drukuj
  1. W małej miseczce wymieszaj wodę, cukier i drożdże. Nie musisz czekać, aż powstanie zaczyn, od razu kontynuuj pieczenie. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj.
  2. Masę tylko połącz. Ciasto wlej do przygotowanej formy wyłożonej papierem do pieczenia i od razu włóż do piekarnika, który jest nagrzany do temperatury 220 stopni.
  3. W trakcie pieczenia chlebek potrzyj dwa razy słoną wodą i raz jeszcze zrób to po upieczeniu. Pozostaw do ostygnięcia na kratce.
  4. Pieczenie zależy od piekarnika, dlatego trzeba obserwować chlebek. Gdy ma już ślicznie złotą skórkę to znaczy, że jest gotowy.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz