Hop siup chlebek bez wysiłku, bez wyrastania ciasta a do tego z chrupiącą skórką
Chlebek, który nie potrzebuje ani przez minutę rosnąć a mimo to jest doskonale puszysty i delikatny wewnątrz a na zewnątrz wyjątkowo chrupiący. Zapach podczas pieczenia oczaruje Cię tak bardzo, że nie dasz rady poczekać, aż chlebek wystygnie i od razu będziesz go kroić.
Dodał: NajKasia, 17.2.2021
Kategorie:
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
SKŁADNIKI
400 gmąki
1 łyżeczkasoli
1 łyżeczkakminku
300 mlletniej wody
1 łyżeczkacukru
1 op.suszonych drożdży
- W małej miseczce wymieszaj wodę, cukier i drożdże. Nie musisz czekać, aż powstanie zaczyn, od razu kontynuuj pieczenie. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj.
- Masę tylko połącz. Ciasto wlej do przygotowanej formy wyłożonej papierem do pieczenia i od razu włóż do piekarnika, który jest nagrzany do temperatury 220 stopni.
- W trakcie pieczenia chlebek potrzyj dwa razy słoną wodą i raz jeszcze zrób to po upieczeniu. Pozostaw do ostygnięcia na kratce.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Hop šup chlebíček bez práce, bez kynutí a s křupavou kůrkou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Hop šup chlebíček bez práce, bez kysnutia a s chrumkavou kôrkou.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Ratz-Fatz-Brot ohne Aufwand, ohne Gehzeit und mit knuspriger Kruste an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Finom házi kenyér kelesztés nélkül.
KOMENTARZE DO PRZEPISU