NajPrzepis.pl Mięso Mięso z indyka Gulasz z indyka
Gulasz z indyka
Przepis Gulasz z indyka
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   21.3.2021

Gulasz z indyka

Inspiracja na jutrzejszy obiad. A Ty co będziesz mieć na obiad?

Składniki

Będziemy potrzebować:

500 g
mięsa z indyka bez kości i skóry
3 szt.
cebuli
2 szt.
papryki kapia
6 łyżek
ketchupu pomidorowego
sos worcestershire
chilli
sól
mielona słodka papryka
czosnek
olej
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Mięso z indyka pokrój w paseczki, włóż na patelnię i na rozgrzanym oleju stale mieszając smaż 2 minuty.
  2. Dodaj dwie drobno pokrojone cebule, smaż minutę, dodaj paprykę kapia pokrojoną w paski, ketchup, sos worcestershire, sól, chilli, mieloną paprykę, wyciśnięty czosnek i krótko podduś. W razie potrzeby możesz zagęścić.
  3. Podawaj z ryżem, gotowanymi ziemniakami lub z makaronem.

Autor: Vaření a pečení s radostí

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz