Gulasz z indyka

Dodał: NajKasia, 21.3.2021
Kategorie: Mięso z indyka, Mięso, Obiad, Pora dnia
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIEPrześlij zdjęcie i pochwal się
Inspiracja na jutrzejszy obiad. A Ty co będziesz mieć na obiad?
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Dodał: NajKasia, 21.3.2021
Kategorie: Mięso z indyka, Mięso, Obiad, Pora dnia
SKŁADNIKI
Będziemy potrzebować:
500 gmięsa z indyka bez kości i skóry
3 szt.cebuli
2 szt.papryki kapia
6 łyżekketchupu pomidorowego
sos worcestershire
chilli
sól
mielona słodka papryka
czosnek
olej
- Mięso z indyka pokrój w paseczki, włóż na patelnię i na rozgrzanym oleju stale mieszając smaż 2 minuty.
- Dodaj dwie drobno pokrojone cebule, smaż minutę, dodaj paprykę kapia pokrojoną w paski, ketchup, sos worcestershire, sól, chilli, mieloną paprykę, wyciśnięty czosnek i krótko podduś. W razie potrzeby możesz zagęścić.
- Podawaj z ryżem, gotowanymi ziemniakami lub z makaronem.
Autor: Vaření a pečení s radostí
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Krůtí guláš.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Morčací guláš.
KOMENTARZE DO PRZEPISU