Gulasz z indyka

Przepis Gulasz z indyka

Dodał: NajKasia, 21.3.2021

Kategorie: Mięso z indyka, Mięso, Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Inspiracja na jutrzejszy obiad. A Ty co będziesz mieć na obiad?

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 21.3.2021

Kategorie: Mięso z indyka, Mięso, Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

500 gmięsa z indyka bez kości i skóry
3 szt.cebuli
2 szt.papryki kapia
6 łyżekketchupu pomidorowego
sos worcestershire
chilli
sól
mielona słodka papryka
czosnek
olej

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Mięso z indyka pokrój w paseczki, włóż na patelnię i na rozgrzanym oleju stale mieszając smaż 2 minuty.
  2. Dodaj dwie drobno pokrojone cebule, smaż minutę, dodaj paprykę kapia pokrojoną w paski, ketchup, sos worcestershire, sól, chilli, mieloną paprykę, wyciśnięty czosnek i krótko podduś. W razie potrzeby możesz zagęścić.
  3. Podawaj z ryżem, gotowanymi ziemniakami lub z makaronem.

Autor: Vaření a pečení s radostí

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj