Gulasz wołowy i knedliki pietruszkowe

Przepis Gulasz wołowy i knedliki pietruszkowe

Dodał: NajKasia, 16.3.2021

Kategorie: Mięso wołowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Danie główne, które z pewnością nie ma konkurencji. Knedliki z angielską karkówką i pietruszką są najlepszym dodatkiem jaki istnieje. Koniecznie spróbuj jeśli jeszcze nie jadłaś takiego dodatku.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 16.3.2021

Kategorie: Mięso wołowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

1,5 kgmięsa wołowego (pręgi)
1 kgcebuli
1 łyżkasłodkiej papryki
1 łyżkaostrej papryki
1 op.przecieru pomidorowego
6 ząbkówczosnku
kminek
majeranek
pieprz, sól

Knedliki:

20 dkgangielskiej karkówki
1 szt.mała cebula
6 szt.bułek pokrojonych w kostkę
4 szt.jajek
150 gmąki
1 kubekmleka
1/2 pęczkaposiekanej pietruszki
do smakusól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Cebulę pokrój na kosteczkę i podsmaż na oleju aż się zarumieni, następnie dodaj pokrojone mięso i podsmaż.
  2. Dodaj słodką i ostrą paprykę, kminek i majeranek, wymieszaj, zalej wrzącą wodą, dodaj przecier pomidorowy i duś aż mięso będzie miękkie.
  3. Następnie posól, dodaj wyciśnięty czosnek i zagęść.
  4. Knedliki:
    Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i zrób z nich 4 małe wałeczki, które zawiń w folię spożywczą i mocno skręć. Gotuj we wrzącej wodzie przez 20 minut.

Źródło: Vaření a pečení s radostí

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj