NajPrzepis.pl Pora dnia Obiad Gulasz pieczony w piekarniku
Gulasz pieczony w piekarniku
Przepis Gulasz pieczony w piekarniku
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   16.1.2022

Gulasz pieczony w piekarniku

Obiad dla prawdziwych facetów. Gulasz wołowy pieczony w piekarniku, podawany z puree ziemniaczanym albo z knedlikami.

Składniki

Składniki:

około 500 g
mięsa
2 szt.
cebuli
1 łyżka
przecieru
3 ząbki
czosnku
2 kubki
wywaru
sól
pieprz
przyprawa do gulaszu
czerwona papryka
czerwona papryka kapia
papryczki chili
mielony kminek
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Przygotuj rondel, który można włożyć do piekarnika. Daj do niego pokrojone i przyprawione mięso oraz cebulę pokrojoną w kostkę.
  2. Zalej 2 kubkami wywaru, przykryj pokrywką i daj do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C na około 3 godziny.
  3. Następnie wyjmij, dodaj paprykę kapia, czerwoną paprykę, przecier, czosnek, możesz również doprawić solą i pieprzem. Daj pokrojoną w kółeczka papryczkę chili bez nasionek i zagęść. Zagotuj i podawaj. Doskonały dodatek do tego to - Knedliki z boczkiem. Smacznego!

Źródło: Vaření a pečení s láskou

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz