Gulasz pieczony w piekarniku

Przepis Gulasz pieczony w piekarniku

Dodał: NajKasia, 14.6.2021

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Próbowałaś już kiedyś upiec w piekarniku gulasz? Jeśli nie, to najwyższy czas to zmienić i ugotować to świetne danie. Mój mąż cieszył się jak mały chłopczyk, gdy zobaczył co właśnie gotuję. Do tego porządny kufel dobrze schłodzonego piwa i już ani słowa więcej. Podawałam do tego makaron, ale równie dobrze mogą być knedliki albo gotowane ziemniaki.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 14.6.2021

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

1 kgłopatki wieprzowej
3 szt.większej cebuli
5 ząbkówczosnku
2 łyżeczkiprzyprawy do gulaszu
3 łyżeczkisłodkiej mielonej papryki
3 łyżkiskrobi ziemniaczanej
2 kostki rosołowemięsne
1 szt.papryczka pepperoni /lub 1/2 łyżeczki przyprawy chili/
1 litrwody
sól, pieprz, majeranek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Mięso i cebulę krótko podsmaż na patelni, czosnek pokrój i dokładnie wymieszaj z mięsem i pozostałymi składnikami.
  2. Mięsne kostki rosołowe rozpuść w 1 lirze wody.
  3. Wszystko razem daj do naczynia żaroodpornego, zalej rozpuszczonymi rosołkami. Dokładnie przykryj naczynie żaroodporne folią aluminiową.
  4. Piecz 1,5 godziny w piekarniku w temperaturze 250 stopni.
  5. Podczas pieczenia nie zdejmuj folii aluminiowej ani nie mieszaj!

Źródło: Vaření a pečení s radostí

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj