Grzybowa kartoflanka

Przepis Grzybowa kartoflanka

Dodał: NajKasia, 17.4.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Zrobiłam ją dziś na obiad i wszystkim bardzo smakowała. Można ją zrobić też z suszonych grzybów ale ze świeżych jest lepsza.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 17.4.2021

Kategorie:

SKŁADNIKI

miskaświeżych grzybów
3 szt.zimeniaków
2 szt.marchewki
1 szt.listek laurowy
5 ziarenekziela angielskiego
2 szt.cebuli
1 ząbekczosnku
do smakusól, pieprz
1 łyżkamajeranku
3 łyżkimasła
2 łyżkimąki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Pokrój oczyszczone grzyby, to samo zrób z obraną marchewką.
  2. Obraną cebulę pokrój na ćwiartki, obrane ziemniaki pokrój w kostkę.
  3. Razem z listkami laurowymi i zielem angielskim włóż do garnka, zalej wodą, posól i popieprz.
  4. Gotuj aż składniki będą prawie miękkie.
  5. Z masła i mąki zrób jasną zasmażkę, zalej ją zimną wodą a następnie wlej do zupy.
  6. Pozostaw na delikatnym ogniu aby się gotowało 10 minut. Dodaj wyciśnięty czosnek oraz majeranek i posól do smaku.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj