Genialne ciasto FANTA z twarogowym nadzieniem: Kto nie spróbuje, ten długo żałuje!

Przepis Genialne ciasto FANTA z twarogowym nadzieniem: Kto nie spróbuje, ten długo żałuje!

Dodał: NajKasia, 23.6.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Proste ciasto, które smakuje chyba każdemu. Jest też słodkie a do kremu ani do galaretki wcale nie daje się cukru. Na wierzchu jest napój Fanta i w nim już jest tyle cukru, że nie musisz dodatkowo słodzić. Niektórzy znają to ciasto pod nazwą ciasto z sokiem pomarańczowym i wtedy do galaretki zamiast fanty dodaje się sok pomarańczowy. Jednak z Fantą jest jeszcze smaczniejsze. Spróbuj.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 23.6.2021

Kategorie:

SKŁADNIKI

Ciasto kakaowe:

6 szt.jajek
5 łyżekmąki
5 łyżekcukru
2 łyżkikakao
100 mloleju
1/2 małego op.proszku do pieczenia

Krem:

350 gtwarogu
3 łyżkicukru pudru
350 mlśmietany kremówki

Na wierzch:

800 mlFanty
2 op.budyniu waniliowego

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Jajka zmiksuj z cukrem na porządną pianę, dodaj olej a na koniec mąkę i wymieszaj z kakao i proszkiem do pieczenia.
  2. Przygotowane ciasto wylej na większą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i upiecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Obserwuj, każdy piekarnik piecze inaczej, dlatego kieruj się swoim.
  3. Upieczone ciasto pozostaw do ostygnięcia.
  4. Nałóż nadzienie twarogowe - twaróg utrzyj z cukrem i dodaj już ubitą śmietanę.
  5. Fantę wymieszaj z budyniem w proszku tak, aby nie było żadnych grudek i ugotuj gęstą galaretkę, którą ostrożnie polej nadzienie twarogowe. Pozostaw do zastygnięcia i możesz podawać.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj