Francuskie ziemniaki: tylko raz spróbowałam zmodyfikować przepis i od tego czasu już zawsze robię je w taki sposób!

Francuskie ziemniaki: tylko raz spróbowałam zmodyfikować przepis i od tego czasu już zawsze robię je w taki sposób!

Dodał: NajKasia, 23.6.2021

Kategorie: Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Już dawno nie robiłam w domu na obiad francuskich ziemniaków, ale jak zapytałam mojej rodziny czy mogą być na obiad to wszyscy zaczęli marudzić więc musiałam wymyślić coś nowego. Więc trochę ich zmyliłam robiąc obiad i zamiast parówek i jajek podstawę zrobiłam z mielonego mięsa, pieczarek i pomidorów. Wiecie jak się oblizywali?

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 23.6.2021

Kategorie: Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

1,5 kgziemniaków ugotowanych ze skórką
0,5 kgmielonego mięsa
1 szt.cebula
1 puszkapieczarek
1 szt.pomidor
30 dkgtwardego sera
1 kubeczekśmietany do gotowania
do smakusól, pieprz, przyprawa do grilla

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Mięso mielone podsmaż na patelni. Dodaj do niego cebulę pokrojoną w półksiężyce, pieczarki, drobno pokrojone pomidory i przyprawy.
  2. Podlej trochę wodą i pozostaw aby co najmniej przez kwadrans się dusiło.
  3. Do podduszonego mięsa dodaj pokrojone w plastry ziemniaki, śmietanę i połowę sera i ostrożnie wymieszaj.
  4. Posyp po wierzchu resztą sera i zapiecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 °C.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj