Francuskie kotleciki z kurczaka

Przepis Francuskie kotleciki z kurczaka

Dodał: NajKasia, 3.3.2021

Kategorie: Mięso z kurczaka, Mięso, Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Smaczne, chrupiące i soczyste kotlety z kurczaka we francuskim stylu. Przygotowanie jest bardzo proste a przede wszystkim szybkie. Oczywiście krojenie trwa odrobinę dłużej, ale z pewnością warto spróbować. Są delikatne i bardzo chrupiące. Podawałam je z pure ziemniaczanym, zrobionym klasycznie, z mlekiem i masłem.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 3.3.2021

Kategorie: Mięso z kurczaka, Mięso, Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

4 szt.udka lub piersi z kurczaka
3 szt.jajka
4 łyżkikwaśnej śmietany
4 łyżkimąki
3 ząbkiczosnku
sól i pieprz
szczypiorek do ozdoby
pietruszka
olej do smażenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Udka lub piersi oczyść, umyj i dokładnie osusz.
  2. Pozbawione kości udka lub piersi pokrój na małe kawałki, posól i popieprz.
  3. Dodaj wyciśnięty czosnek, roztrzepane jajka, kwaśną śmietanę, pietruszkę i mąkę. Wyrób jednolitą masę.
  4. Na patelni rozgrzej olej i łyżeczką kładź mniejsze kotleciki, które smaż z obu stron do osiągnięcia złotego koloru.
  5. Im mniejsze kawałeczki mięsa, tym lepiej połączą się smaki a kotleciki będą bardziej smaczne i delikatniejsze.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj