Fitness KINDER mleczna kanapka bez cukru i mąki

Przepis Fitness KINDER mleczna kanapka bez cukru i mąki

Dodał: NajKasia, 3.1.2021

Kategorie: Fitness, Zdrowe przepisy

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Fitness KINDER mleczna kanapka bez cukru i mąkiPrzepis Fitness KINDER mleczna kanapka bez cukru i mąkiPrzepis Fitness KINDER mleczna kanapka bez cukru i mąkiPrzepis Fitness KINDER mleczna kanapka bez cukru i mąkiPrzepis Fitness KINDER mleczna kanapka bez cukru i mąkiPrzepis Fitness KINDER mleczna kanapka bez cukru i mąkiPrzepis Fitness KINDER mleczna kanapka bez cukru i mąki
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Lubisz kinder mleczną kanapkę, ale przeraża Cię ilość cukru, jaka znajduje się w nadzieniu i w cieście? Spróbuj przygotować fitness kinder mleczną kanapkę bez dodawania cukru i bez dodawania mąki.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Fitness KINDER mleczna kanapka bez cukru i mąkiPrzepis Fitness KINDER mleczna kanapka bez cukru i mąkiPrzepis Fitness KINDER mleczna kanapka bez cukru i mąkiPrzepis Fitness KINDER mleczna kanapka bez cukru i mąkiPrzepis Fitness KINDER mleczna kanapka bez cukru i mąkiPrzepis Fitness KINDER mleczna kanapka bez cukru i mąkiPrzepis Fitness KINDER mleczna kanapka bez cukru i mąki

Dodał: NajKasia, 3.1.2021

Kategorie: Fitness, Zdrowe przepisy

SKŁADNIKI

Ciasto:

4 szt.jajek
3 łyżkikakao
1 łyżkiskrobi ziemniaczanej (nie musi być)
2 łyżkimiodu lub innych słodzików (nie musi być)

Nadzienie:

400 gdelikatnego twarogu
słodzik do smaku (miód, stewia, ...)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Żółtka ubij razem z miodem lub innym słodzikiem do osiągnięcia sztywnej piany. Następnie dodaj kakao i skrobię (skrobi nie musisz dodawać - ja próbowałam i ze skrobią i bez skrobi. Różnica była tylko w wielkości biszkoptu - bez skrobi był trochę cieńszy). Na koniec dodaj ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszaj łyżką.
  2. Ułóż cienką warstwę ciasta na większej blaszce do pieczenia i włóż do wcześniej nagrzanego piekarnika, Piecz w temperaturze 220 stopni przez około 12 minut. Upieczone ciasto pozostaw do ostygnięcia i przekrój na pół.4
  3. Twaróg utrzyj ze słodzikiem lub z miodem, jeśli chcesz mieć pewność, że nadzienie nie wyciecze dodaj jedną łyżeczkę żelatyny, rozpuszczonej w dwóch łyżkach gorącej wody. Ja nie dawałam żelatyny. Twaróg ładnie stężał w lodówce i ciasto dobrze się kroiło. jeden płat ciasta posmaruj nadzieniem i przykryj drugim płatem, wygładź nadzienie po bokach i odłóż ciasto do lodówki. Pokrój na prostokąty i jedz. Smacznego!
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj