SKŁADNIKI
Ciasto:
250 gcukinii
100 gcukru trzcinowego
2 szt.jajek
200 gmielonych orzechów
1 łyżeczkaproszku do pieczenia
1 łyżeczkaskórki z cytryny
50 gmasła
50 mlmleka
1 łyżkakakao
Krem:
250 gśmietany kremówki
1 łyżkamiodu
250 gmascarpone
200 gśmietany
- Cukinię obierz i zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Porządnie ją odciśnij w ręce, aby pozbyć się nadmiaru wody, daj do miski, dodaj wszystkie suche składniki - orzechy, proszek do pieczenia, skórkę z cytryny i kakao. Wymieszaj. W drugiej misce zmiksuj jajka z cukrem do osiągnięcia pianki, dodaj mleko, dodaj rozpuszczone i ostygnięte masło i stopniowo dodawaj również cukinię.
- Wymieszaj i połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
- Śmietanę ubij na sztywno razem z miodem a potem już tylko ręcznie wymieszaj ze zwykłą śmietaną i mascarpone.
- Krem nałóż na ostygnięte ciasto i pozostaw w lodówce aby stężał.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Fantastická šťavnatá buchta z cukety bez mouky.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Fantastická šťavnatá buchta z cukety bez múky.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Wunderbarer saftiger Zucchinikuchen ohne Mehl an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Diós-kakaós cukkiniszelet édes krémmel.
KOMENTARZE DO PRZEPISU