NajPrzepis.pl Fantastyczne ekstra szybkie ciasto z kremem gotowe w pół godziny
Fantastyczne ekstra szybkie ciasto z kremem gotowe w pół godziny
Przepis Fantastyczne ekstra szybkie ciasto z kremem gotowe w pół godziny
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Na dworze jest teraz ładnie więc szkoda tracić czas w kuchni. Ale z drugiej strony jest problem, bo nasze brzuszki by chętnie zjadły coś luksusowego. Mam świetny przepis na ekstra szybkie ciasto z kremem, które pokochasz. Było gotowe w pół godziny. Włącznie z upieczeniem ciasta francuskiego. Jest luksusowe.

NajKasia    ·   16.6.2021

Fantastyczne ekstra szybkie ciasto z kremem gotowe w pół godziny

Na dworze jest teraz ładnie więc szkoda tracić czas w kuchni. Ale z drugiej strony jest problem, bo nasze brzuszki by chętnie zjadły coś luksusowego. Mam świetny przepis na ekstra szybkie ciasto z kremem, które pokochasz. Było gotowe w pół godziny. Włącznie z upieczeniem ciasta francuskiego. Jest luksusowe.

Składniki
2 x 275 g
ciasta francuskiego
1 l
mleka
3 op.
budyniu waniliowego
10 łyżek
cukru pudru
250 g
masła
2 szt.
żółtek
750 ml
śmietany kremówki
czekolada do ozdoby
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Kup już rozwałkowane płaty ciasta francuskiego. Oba jeszcze dodatkowo rozwałkuj do wymiarów dużej blaszki, przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i upiecz. Przed pieczeniem nie zapomnij ponakłuwać ciasto widelcem, aby w trakcie pieczenia nie nabierało powietrza. Piecz z funkcją termo-obiegu w temperaturze 180 stopni około 10 minut. Obserwuj, gdy jest złociste, wyjmij.
  2. Podczas gdy ciasta się pieką, przygotuj polewę i krem.
  3. W mleku wymieszaj budynie w proszku, dodaj cukier i żółtka. Gdy trochę ostygnie dodaj masło i mikserem zmiksuj na gładki krem, który jeszcze lekko ciepły nanieć na jeden płat ciasta.
  4. Drugi płat ciasta posmaruj polewą czekoladową i pozostaw w temperaturze pokojowej, aby trochę stężała. Pokroj w kwadraty. 
  5. Ubij śmietanę, nałóż krem, ułóż kwadraty ciasta i gotowe :)
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz