Fantastyczne ciastka świąteczne z maszynki, które rozpływają się w ustach

Przepis Fantastyczne ciastka świąteczne z maszynki, które rozpływają się w ustach
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Jeden z moich ulubionych rodzajów ciasteczek świątecznych. Robię je zarówno z kakao jak i bez (w takim przypadku podaną w przepisie ilość kakao zastępuję mąką) i zawsze znikają z pudełka jako pierwsze. Jeśli robię je bez kakao, to moczę je w ciemnej czekoladzie, jeśli robię z kakao to moczę w białej czekoladzie.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

90 gcukru pudru
1 szt.jajko
40 gkakao
140 gmąki
100 gmasła
marmolady do sklejenia
czekolada do moczenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Mąkę razem z cukrem pudrem i kakao przesiej do miski, dodaj jajko oraz pokrojone masło w pokojowej temperaturze i wyrób kuleczkę ciasta.
  2. Ciasto zawiń w folię spożywczą i odstaw do lodówki na około godzinę.
  3. Za pomocą maszynki do ciastek zrób na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wężyki, które pokrój na cienkie paluszki.
  4. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 7 minut.
  5. Upieczone sklej marmoladą i zamocz w czekoladzie.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj