Fałszywe paryskie rogaliki

Przepis Fałszywe paryskie rogaliki
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Fałszywe paryskie rogaliki bez pieczenia. Jeśli nie chce Ci się piec spodów do rogalików paryskich to zastąp je długimi biszkoptami i gotowe. Proste a jednocześnie smaczne.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

długie biszkopty

Nadzienie:

400 mlśmietany kremówki
200 gczekolady do gotowania
2 op.śmietanfix
100 gcukru pudru

Polewa:

100 gczekolady do gotowania
50 gmasła
30 gtłuszczu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Śmietanę kremówkę podgrzej na małym ogniu i odstaw - nie może się gotować! Następnie dodaj połamaną na kawałki czekoladę i cukier, rozpuść mieszając. Pozostaw do ostygnięcia, najlepiej odstaw na całą noc do lodówki i rano miksuj razem ze śmietanfix-em.
  2. Nadzienie daj do rękawa cukierniczego i strzykaj na przygotowane biszkopty.
  3. W międzyczasie w kąpieli wodnej rozpuść masło, czekoladę oraz tłuszcz. Polej tym nadzienie i pozostaw do zastygnięcia. Smacznego!
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj