NajPrzepis.pl Pora dnia Obiad Fałszywe nadzienie ze starszego chleba
Fałszywe nadzienie ze starszego chleba
Przepis Fałszywe nadzienie ze starszego chleba
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   31.1.2023

Fałszywe nadzienie ze starszego chleba

Jeśli masz w domu starszy chleb to koniecznie go wykorzystaj. Jest wiele sposobów i przepisów, dlatego pozwól się zainspirować.

35 min.
Przygotowanie
30 min.
Gotowanie
Składniki
350 g
starszego chleba
150 g
boczku i szynki
6 szt.
jajek
250 ml
mleka
200 g
twardego sera
1/2 łyżeczki
soli
pieprz do smaku
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Starszy chleb, kajzerki albo inne pieczywo, którego nie zjedliście gdy było świeże pokrój w drobną kostkę, którą zalej przygotowaną mieszanką jajek, mleka, soli i pieprzu.
  2. Szynkę i boczek pokrój na mniejsze kawałki i na rozgrzanej suchej patelni podsmaż aż będą złociste. Przełóż na papierowy ręcznik aby odsączyć nadmiar tłuszczu, dodaj do pieczywa i zawiń w folię spożywczą i odstaw na pół godziny.
  3. Przygotuj formę do pieczenia, wyłóż ją papierem do pieczenia i nałóż całą masę. Wierzch lekko posyp serem oraz boczkiem i szynką.
  4. Piecz we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz