Fałszywe gołąbki - cukiniowy przysmak

Przepis Fałszywe gołąbki - cukiniowy przysmak
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Na pewno każdy zna gołąbki, które często szykuje się na rodzinne uroczystości. Kapustę można jednak zastąpić cukinią i powstanie w ten sposób lekkie i smaczne danie. Spróbuj.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

3 szt.cukinii
250 gmielonej wieprzowiny (albo wołowiny)
1/2 kubkaryżu
1 szt.cebula
do smakusól
do smakuczarnego pieprzu

Sos:

2 łyżkiprzecieru pomidorowego
2 łyżkiśmietany
1/2 kubkawody
do smakusól
do smakupieprz czarny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Cukinię pokrój w cienkie plastry, które ułóż na równej powierzchni, posól i odstaw na chwilę. Cukinia puści wodę, którą porządnie wytrzyj.
  2. W misce wymieszaj drobno pokrojoną cebulę, dodaj ryż, mięso mielone, posól i popieprz do smaku.
  3. Mieszanką mięsną nadziej cukinię, zwiń i zrolowaną ułóż w posmarowanym naczyniu żaroodpornym. Ułożone rolki równomiernie posmaruj sosem - wymieszaj przecier, śmietanę, wodę, sól i przyprawy.
  4. Zakryj przykrywką i duś przez około 40 minut na małym ogniu.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj